Publisert av

Kan Zuccarellos Rangers nå helt til topps?

New York Rangers har vært meget bra denne sesongen, kan de ta Stanley-Cup trofeet i år? Det tror jeg så absolutt. Vi begynner bakover på isen. Rangers er det laget som har sluppet inn 3. minst mål, kun 156 baklengs. Bare Montreal og Chicago har sluppet inn færre med 154 og 146 mål. Jeg vil nok si at Rangers har det beste arsenalet bakover på isen i hele NHL. Girardi, Staal, Mcdonagh, Boyle, Klein og i tillegg til at de har gjort et stort bytte ved å få til seg den offensive backen fra Arizona, Keith Yandle. Han har 40 poeng på 65 matcher, som er en av de beste poengplukkerne i NHL blant backene. Noen kan kanskje si det var dumt å bytte vekk supertalentet Duclair. Jeg synes ikke det, om de skal vinne noe de neste årene så er det greit å ha folk i sin beste alder. Vi må ikke glemme at Yandle fremdeles er ganske ung med sine 28 år, og i tillegg har han 7 sesonger bak seg i NHL med nesten 500 kamper. Duclair er fremtidens spiller, men er kun inne i sin første sesong, og når de da får inn en av NHL beste backer så mener jeg det er greit. Dette er et statement til de andre lagene at vi skal være helt der oppe å kjempe i år også.

 

Det er ikke til å stikke under en stol at de også har en av de beste keeperne i NHL, nemlig den fashionable og karismatiske svensken Henrik Lundquist. Ikke nok med det, Talbot har virkelig stått frem i det siste i skadefraværet til Lundquist. Han leverte en imponerende match i går mot New York Islanders med 29 redninger. De ser rett og slett bunnsolide ut bakover.

 

Fremover på isen har de slitt litt de siste åra, de har rett og slett manglet en storscorer. De spredde det jevnt ut i fjor og var mer et maskineri av et lag der alle delte på godene. Men alle gode lag trenger en som kan gjøre det lille ekstra foran mål. Her kommer Rick Nash inn. Han har vært formidabel i år med 39 mål og 23 assist, en av de beste i ligaen. Topp ti i poeng og nr 2 i antall scora mål. Etter å ha storspilt i Columbus har han ikke helt fått ut potensialet sitt i Rangers før i år. Jeg tror dette kom av at han har hatt mye press på sine skuldre, og mange i Rangers har forventet at han var den som skulle gjøre det. Alain Vignault har vært smart og fordelt ansvaret og fått andre spillere til å blomstre rundt seg. Ikke basert spillet sitt på legge pucken dypt å jobbe knallhardt, han har bygd videre fra Tortorella og fått på plass et mer offensivt spill. Nash er mer avslappet og har mer frihet fremover på banen. Han har virkelig fått fram Brassard, Zucca, Stepan og ikke minst St.Louis. Alle disse har vært store bidragsytere.

 

Alan Vignault har hatt mye å si for denne fremgangen, han har fått frem det beste i spillerne, dekt opp på alle plasser. De har gode spillere i alle ledd. Fått frem en ung gutt i Kevin Hayes og hentet Klein som har vært den med mest poeng i backrekka deres. Jeg skal vel heller ikke glemme Hagelin eller Kreider. Hagelin har kanskje ikke fått ut maks enda i år, men er ekstremt rask og en god spiller. Synes det er kult at Kreider har begynt å blomstre. Stor spiller med enorm fart og fysikk.

 

Jeg synes dette laget er gode i alle ledd på isen, hvorfor skulle ikke de klare å ta hjem trofeet i år ? I tillegg til at de har store sjanser til å vinne Eastern Conference. De ligger to poeng bak lederne Montreal med 3 kamper mindre spilt. Så det er gode odds på det om de fortsetter storspillet de har hatt nå i det siste. I fjor spilte de litt mer med hjertet utenpå drakten, det gjør de nok i år også, men i år så har laget drillet inn mye mer av spillet til Vignault og de har fått frem enda mer kvalitet i laget. Det blir utrolig viktig å få i gang de der fremme, noe de slet litt med i fjor. Nå plukker de mye poeng, i tillegg til å få frem storspilleren Rick Nash.

Det skal bli utrolig spennende å følge med videre. Stanley-Cup lever sitt eget liv og det er ikke gitt at topp tre i ligaene skal være de som står igjen til slutt. Her er det utroligt jevnt og alle kan slå alle. Men det oser i hvertfall selvtillit og kvalitet i Rangers laget, noe som kan komme godt med. Hvor gøy hadde det ikke vært å se den lille trollmannen Zuccarello fra lille Norge løfte Stanley Cup trofeet.