Publisert av

Mitt første innlegg her på Talentspeideren omhandler en ung og lovende italiener med navn Daniele Verde. Noen har kanskje merket seg navnet allerede. Personlig er dette en gutt jeg har stor tro på. Kan denne lille robuste teknikeren fra Napoli ta AS Roma med storm og etablere seg på det italienske landslaget innen noen år? Det gjenstår å se, men forutsetninger og talent er det ikke mangel på hos Daniele Verde.

Daniele Verde er som tidligere nevnt fra Napoli i Sør-Italia. Han spilte som ung for et napolitansk lag med navn Pigna Calcio frem til 2010. Der opererte han som regel i en ving-back posisjon. Med sin ekstreme fart og aggressive spillestil ble Verde foretrukket på venstresiden hvor hans største styrke lå i det offensive.

I 2010 la AS Romas klubblegende og sjef for klubbens ungdomsakademi Bruno Conti merke til denne da 14 år gamle lynraske unggutten. Unge Verde ble tilbudt prøvespill etter å ha imponert Conti, å ble signert etter første trening i hovedstaden. Trener for datidens ungdomslag Vincenzo Montella konverterte Verde umiddelbart til en rendyrket angriper.

Det ryktes at Juventus var på jakt etter Daniele Verde rundt samme tidspunkt og at de hadde speidet etter han en god stund. Det sies at speideren fra Juventus som hadde merket seg Verde fikk sparken fra klubben i etterkant, grunnet at han ikke klarte å fange opp Verde foran nesen på AS Roma.

Før sesongen 2014/2015, hadde ikke unggutten gjort seg særlig veldig bemerket på klubbens ungdomslag.

I September 2014 scorer Verde 3 mål på like mange kamper for Roma Primavera og da uttaler Alberto De Rossi (far til klubblegende Daniele De Rossi, red.anm) at han begynte å se imponerende nye og bra kvaliteter fra den lille napolitanske kraftpluggen. Før vi skrev oss inn i kalenderåret 2015 rakk Verde å score 8 mål i Campionato Primavera og 2 mål i Uefa Youth League. Dette resulterte i at Daniele Verde fikk sin A-lags debut for AS Roma for førstelaget den 07.01.2015 borte mot Palermo i et 15 minutters innhopp. Verde har i etterkant uttalt at han var veldig nervøs og skjelven, noe som resulterte i kun en vellykket pasning av fire. to uker senere fikk han 8 minutter som innhopper på banen borte mot Empoli uten å imponere nevneverdig.

08.02.2015 er nok en dato Daniele Verde nok aldri vil glemme. Det er bortekamp mot Cagliari og unge Verde får beskjed av AS Roma trener, Rudi Garcia om at han skal starte på topp sammen med med legenden over alle legender, Francesco Totti, og den serbiske Adem Ljajic. Årsaken til at Verde får starte kampen er at Gervinho og Doumbia spiller for sine respektive land i Afrikamesterskapet mens Florenzi, Ibarbo og Iturbe er alle ute med skade. Daniele Verde spiller samtlige 90 minutter mot Cagliari, har 2 målgivende pasninger og er nære ved å score et par mål selv. I tillegg til at Verde hadde 2 assist og så ut som han var 10 år eldre med sin ro og spilleforståelse, var også Verde sin første assist til Adem Ljajic sin scoring var av det utsøkte slaget! Anbefales sterkt å ta en kikk på Youtube, for å se Daniele Verde brilijere mot Cagliari, en kamp som forøvrig endte med 1-2 seier til i Giallorossi.

Unggutten blir kåret til banens beste av mange italienske sportsaviser og blir kåret til “Player of week 22” av anerkjente Football-Italia.net. En helt fotballverden lot seg begeistre denne søndag ettermiddagen, undertegnede inkludert.

I etterkant av har unge Verde kun startet 1 kamp for AS Roma. Dette er mye grunnet at han skal matches forsiktig og fordi konkurransen på laget er knallhard. Verde har blitt brukt hyppig som innbytter de siste månedene og opererer som ving/spiss i et 4-3-3 system, en innoverrettet kant sådan. Jeg personlig synes Verde ligner veldig på sveitsitske Xherdan Shaqiri i spillestilen. Jeg tror Daniele Verde har en stor fremtid foran seg og at vi fotballelskere får mye glede av han, men først må vi la gutten som er født i 1996 få lov til å utvikle seg og få tid. Spår at Verde er fast på AS Roma innen 2 år og har fått sin A landslagsdebut før han fyller 21 år. Kan Daniele Verde bli en ny klubblegende ala Francesco Totti eller Daniele De Rossi?

 

Spillerinfo

Navn Daniele Verde
Født 20/06/2015
Alder 20
Høyde 1.68 m
Nasjonalitet Italiensk
Posisjon Angrep
Klubb AS Roma
Kontrakt til 30/06/2016

Karriere

Landslag kamper mal mal
Italia U21 2 0 0
Italia U19 8 1 0
Klubblag mal mal mal
AS Roma Primavera 38 15 0
AS Roma 10 0 2
AS Roma UEFA U19 7 2 2