Publisert av

I denne utgaven av Talentspeideren så har jeg rettet øynene mot det kanskje heteste talentet i Bundesliga og tysk fotball om dagen. Julian Brandt er tenåringen som er på alles lepper og tyske medier ser for seg at Brandt vil spille en rolle i Joakim Löw sitt Mannschaft allerede i EM i Frankrike 2016. Julian Brandt er en teknisk begavet offensiv 70-417 midtbanespiller med en utsøkt pasningsfot, han er en del av den nye tyske vinen som er 1996 årgangen.

Jeg nevner navn som Leroy Sane (Schalke 04) Levin Öztunali  (Bayer Leverkusen), Gianluca Gaudino (Bayern Munchen), Sinan Kurt (Bayern Munchen) og Timo Werner (Stuttgart) bare for å nevne noen.

 

Julian Brandt er en gutt fra Nord-Tyskland og byen Bremen. Han spilte sin barnefotball i bremensklubben SC Borgfeld før han i 2009 skiftet beite til en annen bremensklubb i FC Oberneuland. I Rhineland gjorde Brandt sine saker så bra at Wolfsburg kom på banen i 2011 og signerte den da 15 år gamle tenåringen.

I sin første sesong for Wolfsburgs U17-lag gjorde Brandt 15 mål på imponerende 25 kamper, i samme sesong får tyskeren sin debut på Tyskland sitt U15-landslag hvor han gjør 2 mål på like mange kamper. Sesongen etter blir Brandt tatt inn under raderen til klubbens U19-lag, hvor han på 1,5 sesong gjør 46 målpoeng på 41 kamper.Om ikke det var nok leverer unggutten varene på Tysklands sine ungdomslandslag. Fra 07.06.2011 – 14.08.2013 rekker Julian Brandt å spille og debutere på Tysklands U15, U16, U17, U18 og U19 landslag, intet annet enn imponerende.

 

Vår teknisk begavede tysker var etter storspill på Wolfburgs sitt ungdomslag og Tysklands ungdomslandslag naturligvis ønsket av større klubber i Tyskland og klubber utenfor de tyske grenser. Klubber som Bayern Munchen, Borussia Dortmund og Chelsea var blant interessentene før han den 13 Desember 2013 signerte en 5,5 års kontrakt med Bayer Leverkusen.

En fornøyd sportsdirektør Rudi Voller uttalte etter at signaturen til Brandt var i boks at dette var et av Tysklands aller største talenter. Det ryktes at Chelsea var nærmest signaturen til Brandt men talentfabrikken Bayer Leverkusen trakk til slutt det lengste 210-260 strået i kampen om supertalentet fra Bremen.

 

Julian Brandt ble umiddelbart en del av Bayer Leverkusen sitt A-lag som ble ledet av finnen Sami Hyypiä. Etter å ha trent med A-laget i noen måneder kom debuten for A-laget den 15.02.2014 som innhopper for Hueng-Min Son i det 82 minutt i et 1-2 tap hjemme på Bay Arena mot Schalke 04. Kun tre dager senere får Julian Brandt sin Champions League debut i et 44 minutters innhopp i 8-delsfinalen hjemme på Bay Arena mot den franske giganten PSG og Zlatan Ibrahimovic. Kampen endte i et forsmedelig 0-4 tap for Bayer Leverkusen, eneste skår i gleden var at unge Brandt online casino gjorde sin saker meget godt den drøye omgangen han fikk på banen.

Utover i sesongen får Brandt jevnlig spilletid og belønnes med sin første kamp fra start borte med Hamburg SV den 04.04.2014. Unggutten startet kampen i en høyreving posisjon i et 4-2-3-1 system sammen med Heung-Min Son og klubblegenden Gonzalo Castro. Brandt spilte en god kamp og var nære ved å servere ringreven Stefan Kiessling et par målgivelde pasninger men Kiessling maktet ikke å finne nettmaskene. Brandt spilte på høy risiko med sin uredde spillestil og grunnet nettopp det pådro han seg et gult kort etter en mislykket dribling på egen banehalvdel i første omgang. I det 58 minutt kommer øyeblikket Julian Brandt sent vil glemme, han fyrer av et skudd fra 25 meter, keeper har såpe på hanskene og Julian Brandt har scoret sitt første mål i Bundesliga. Kampen ender dessverre for Brandt og Bayer Leverkusen sin del med et 2-1 tap.

 

Mens sambaen i Brasil VM 2014 var over var Julian Brandt og hans Tyskland U19 klare for Euro U-19 mesterskapet i Ungarn. Det unge eventyret om Brandt fortsatte og han var med på å bidra til at Tyskland vant mesterskapet etter en 1-0 seier over Portugal U-19 i finalen. Etter et imponerende første halvår i Bayer Leverkusen og et godt Euro U-19 for Tyskland skulle Brandt fortsatt bli satset på i Bayer Leverkusen under dere nye trener Roger Schmidt som kom fra Red Bull Salzburg foran denne sesongen.

Konkurransen for unge Brandt ble ikke akkurat mindre foran 2014/2015 sesongen når stjerneskuddet til Hamburg SV, Hakan Çalhanoğlu ble hentet inn og når Karim Bellarabi ble hentet tilbake fra lån fra Eintracht Braunschweig. Begge nye utfordrere for Brandt på den offensive midtbanen i tillegg til Sør-Koreanske Heung-Min Son.

Vår tyske venn har fått regelmessing med spilletid denne sesongen og matches forsiktig, det har ikke vært en fordel for Brandt at Çalhanoğlu, Son og Bellarabi har storspilt. Roger Schmidt har stort sett brukt Brandt som innbytter mot slutten av kampene denne sesongen, men i de to siste kampene har unggutten fått starte på bekostning av Bayer Leverkusen sin 10`er Hakan Çalhanoğlu. Østerrikeren Schmidt har brukt Brandt både som ving i et 4-3-3 system eller som indreløper.

 

Det blir spennende å følge Brandt fremover! Det ryktes at Bayern Munchen allerede har fininnstilt siktet og vil forsøke å hente Brandt i nær fremtid. Med sin finurlige/arrogante teknikk, presise pasningsfot, driv og tilsynelatende gode fysikk tross alderen tror jeg Brandt har en stor fremtid foran seg. Dette er en spiller Tyskland garantert vil få glede av i årene som kommer. Stegene nord-tyskeren har tatt de siste årene er enorme og det virker nesten som at ingen arena er stor nok for han.

 

Folkens, til slutt. Merk dere navnet, Julian Brandt!